Carl Eric

Om mig

 

Jag heter Carl Eric Ericsson, är 25 år och bor just nu i Sveriges främsta universitetsstad, Uppsala. I juni 2020 avslutade jag min utbildning vid teologiska institutionen på Uppsala universitet. I september 2020 började jag läsa sista året på min utbildning med målet att bli präst i Svenska kyrkan. Sista året läser jag på Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Jag är uppväxt i Gustavsberg i Värmdö kommun utanför Stockholm, och har även en koppling till grannkommunen Nacka där jag både har gått i skolan och även jobbat under flertalet år. Mina rötter har jag i Skåne och i de svenskspråkliga delarna av Finland, Östra Nyland för att vara mer exakt. Efter avslutat utbildning i Uppsala planerar jag och min fästmö att flytta till Skaraborg.

Utöver mina studier arbetar jag som busschaufför. Att köra buss är en barndomsdröm och jag är väldigt glad att jag våren 2018 tog busskörkort! Jag arbetar på två företag, Barks Buss i Finspång/Norrköping och Nobina i Uppland. På Barks Buss kör jag längre resor ut i Europa och på Nobina kör jag kollektivtrafik i Uppsala län. En rolig blandning! Jag är dessutom webmaster för Barks Buss och under sommaren 2020 publicerade vi en ny hemsida, besök gärna www.barksbuss.se!

Under många år har jag varit ideell ungdomsledare i Nacka församling där jag arbetade med barn och ungdomar i allt från läxhjälp och skaparverksamhet till ledarutbildning och konfirmandarbete. Jag har också varit anställd för att arbeta med olika konfirmandgrupper. Att arbeta med konfirmander och ungdomar är något av det bästa jag vet! Dessutom åkte vi ofta på läger – det hör alltid till de bästa veckorna på året!

Jag har alltid arbetat med människor, dels som kyrkvaktmästare, både i Nacka församling och Heliga Trefaldighets Kyrka i Uppsala och som vårdbiträde inom hemtjänsten i Nacka. 

Mitt stora intresse utöver kyrkan är kollektivtrafik och infrastruktur, i synnerhet bussar och tåg. Det är ett intresse som har följt mig ända sedan jag var riktigt liten. Det finns några buss- och tågbilder att titta på i mitt galleri

Har ni några frågor? Tveka inte att ta kontakt med mig! Här finns kontaktuppgifter!

Allt gott!

Carl Eric