Carl Eric

Om mig

 

Jag heter Carl Eric Ericsson, är 27 år och bor i Skövde. Innan jag flyttade till Skaraborg bodde jag i  Sveriges främsta universitetsstad, Uppsala, där jag under 6,5 år studerade till präst i Svenska kyrkan.

Jag arbetar som präst i Svenska kyrkan. Jag prästvigdes i juni 2021 och arbetar sedan dess som pastorsadjunkt i Skara pastorat och Valle församling. Pastorsadjunkt är en introduktionstjänst för nyblivna präster och vara i 12-18 månader. 

Jag studerade vid teologiska institutionen på Uppsala universitet från januari 2015 till juni 2020. Jag har en magisterexamen i teologi med inriktning bibelvetenskap. Jag skrev två uppsatser, en som heter ”’Inte heller jag dömer dig’” som handlar om berättelsen om Äktenskapsbryterskan och fyra andra kvinnor i Johannesevangeliet. Samt en som heter ”Vem var det som kom på vägen?” som handlar om hur Britt. G Hallqvist använder bibeln i sin psalmdiktning.  Det sista året på utbildningen till präst läste jag på Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Jag är uppväxt i Gustavsberg i Värmdö kommun utanför Stockholm, och har även en koppling till grannkommunen Nacka där jag både har gått i skolan och även jobbat under flertalet år. Mina rötter har jag i Skåne och i de svenskspråkliga delarna av Finland, Östra Nyland för att vara mer exakt. Efter avslutat utbildning i Uppsala planerar jag och min fästmö att flytta till Skaraborg.

Under mina studieår arbetade jag extra som busschaufför. Att köra buss är en barndomsdröm och jag är väldigt glad att jag våren 2018 tog busskörkort! Jag arbetade på två företag, Barks Buss i Finspång/Norrköping och Nobina i Uppland. På Barks Buss körde jag längre resor ut i Europa och på Nobina körde jag kollektivtrafik i Uppsala län. En rolig blandning! Jag är dessutom webmaster för Barks Buss, besök gärna deras hemsida www.barksbuss.se!

Under många år har jag varit ideell ungdomsledare i Nacka församling där jag arbetade med barn och ungdomar i allt från läxhjälp och skaparverksamhet till ledarutbildning och konfirmandarbete. Jag har också varit anställd för att arbeta med olika konfirmandgrupper. Att arbeta med konfirmander och ungdomar är något av det bästa jag vet! Dessutom åkte vi ofta på läger – det hör alltid till de bästa veckorna på året!

Jag har alltid arbetat med människor, dels som kyrkvaktmästare, både i Nacka församling och Heliga Trefaldighets Kyrka i Uppsala och som vårdbiträde inom hemtjänsten i Nacka. 

Mitt stora intresse utöver kyrkan är kollektivtrafik och infrastruktur, i synnerhet bussar och tåg. Det är ett intresse som har följt mig ända sedan jag var riktigt liten. Det finns några buss- och tågbilder att titta på i mitt galleri

Har ni några frågor? Tveka inte att ta kontakt med mig! Här finns kontaktuppgifter!

Allt gott!

Carl Eric

 

Bild från min prästvigningsdag, den 20 juni 2021 i Skara domkyrka.